strategii de promovare online

Rolul realizarii unei strategii de comunicare este acela de a asigura rezultate asteptate in urma campaniilor de promovare. Analiza si interpretarea rezultatelor cercetarii pietei, a concurentei si identificarea punctelor tari si a celor slabe, reprezinta punctul de plecare pentru o campanie de succes. Conceptul si strategia de campanile, pe de alta parte, aduce strategiei de comunicare suflul creativ de care orice campanie are nevoie pentru a se diferentia si a ramane prezent in mintea consumatorului.

Pentru a asigura rezultatele asteptate, este obligatoriu ca etapele procesului strategic sa fie complete, complexe si bine definite. Acestea sunt sumarizate mai jos in 5 puncte succesive:

Definirea Obiectivelor

Definirea Obiectivelor

In primul rand, definirea obiectivelor este punctul de plecare in orice strategie de comunicare. In acest punct, este necesara evaluarea obiectivelor companiei si definirea exacta a obiectivelor de comunicare pe care compania si le propune. Obiectivele unei strategii de comunicare pot fi diverse incepand de la cresteri de vanzari pana la lansari de produs, comunicarea unui brand sau cresterea increderii consumatorului asupra unei marci.

Strategia de Marketing

Dupa definirea obiectivelor, etapa strategiei de marketing reprezinta punctul de analiza a factorilor de influenta interni si externi, necesara in vederea definirii  tipurilor de campanii adecvate ce pot deservi simultan si armonios atat obiectivele campaniei cat si bugetele alocate.

In cadrul acestei etape, ne intereseaza in  mod special analiza pietei si a concurentei, dezvoltarea analizei SWOT, precum si stabilirea avantajului competitiv si stabilirea profilului consumatorului tinta.

Strategia de Marketing
Strategia de Campanie

Strategia de Campanie

Aceasta faza este reprezentata de dezvoltarea conceptuala a campaniilor ce urmeaza sa fie implementate pe parcursul duratei agreate si planificarea acestora in timp. In dezvoltarea strategiilor de campanie sunt parcurse progresiv o serie de etape intermediare precum stabilirea conceptului fiecarei campanii si a mesajului transmis, stabilirea canalelor media, cat si planificarea bugetelor si a actunilor.

Implementarea Strategiei

Implementarea campaniei este, desigur, cea mai importanta si sensibila faza intr-o strategie de comunicare, etapa definitorie de cele mai multe ori pentru succes sau esec. Aceasta se refera la crearea desigului, cat si la productia publicitara si de asemenea, contractarea canalelor media reprezentative.

Implementarea Strategiei
Evaluarea Campaniei si Transmirerea Rezultatelor

Evaluarea Campaniei si Transmirerea Rezultatelor

Evaluarea campaniei este punctul in care promovarea se transforma in rezultate. In aceasta etapa, sunt fixati indicii de masurarea a rezultatelor, sau KPI, asa cum ii numim noi. Conform acestora, dupa finalizarea campaniilor putem evalua performantele acestora. De asemenea, Digiteria isi propune o comunicare continua cu fiecare client in vederea transmiterii si evaluarii rezultatelor in fiecare faza a campaniilor de comunicare.

Cere o oferta personalizata!

Contact

Telefon: 0734.526.944

Email: office@digiteria.ro

Wordpress themes JazzSurf